İki Renk Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Kakaolu iç hamur için;
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 çay bardağı irmik
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon
İki Renk Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tatlımızın şerbeti kaynatılmadan direk soğuk suyla yapılacağı için tatlımıza hamuru ile başlayalım. 🤗.
- Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım ve iyice karıştıralım. Ardından irmik vanilya kabartma tozu ve unu ilave edelim.
- Her zaman ki gibi unun son bardağını kontrollü ekleyelim. Yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
- Hamurun 3 te 1 i kadarını ayrı bir kaba alalım ve kakaolu hamuru hazırlayalım. Hamurun üzerine kakao çekilmiş fındık ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğuralım.
- Tamamı kakao ile karışsın. Hazır olan kakaolu hamuru uzun uzun yuvarlayalım. Hamurun içine konmaya hazır olsun.
- Şimdi hamura şekil verme kısmına geldik. Hamurdan yumruğumuz kadar bir parça alalım. 4 parmak genişliğinde uzunlamasına açalım.
- İçine kakaolu hazırladığımız parçayı koyup saralım. Bir iki tur yavaşça yuvarlayalım ki bütünleşsinler. Sonra bıçak yardımıyla küçük küçük kesip üzerine çizikler atalım.
- Tekrar irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim. Bütün hamura aynı işlemi yapalım.
- 170-180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Hamurumuz pişerken bizde uygun bir kapta şerbeti hazırlayalım.
- Soğuk su ve şekeri kabımıza alalım. Şeker eriyene kadar el çırpıcı ile çırpalım. Şeker tamamen erisin.
- İçine 2-3 damla limon damlatalım. Fırından çıkan hamurun üzerine şerbetini dökelim. Şerbeti tamamen çekmesi için 10 dakika kadar bekleyelim. Soğuyan tatlımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder