28 Mayıs 2020 Perşembe

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağına yakın un

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın akını kabımıza, sarısını üzeri için ayrı bi tabağa ayıralım.
  2. Ilık olan su ve sütü, sıvı yağı, şekeri, mayayı koyup kaşık yardımıyla özdeştirelim.
  3. İyice karıştığından emin olunca kontrollü bi şekilde unu eklemeye başlayalım.3, 5 – 4 su bardağı arası bir un kullandım. Tuzunu da ekleyip mayalanması için bırakalım.
  4. Bir saat sonra kabarıklığını giderek şekilde yoğuralım. Ufak bezeler halinde tepsiye dizelim. Bu tarifte ben sade poğaça yaptım. Arzuya göre içine ekleme yapabilirsiniz.
  5. Bir süre tepside de bekletince yumurtasını sürelim, üzerini süsleyelim.
  6. 180 derecede 20 dakika gibi bir sürede kontrollü şekilde pişirelim. Orta büyüklükte 14 tane çıktı. Şimdiden afiyet olsun. 🙃

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder