28 Ağustos 2020 Cuma

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram böğürtlen
  • 3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • Çay kaşığı ucunda tereyağ (hem köpüklenmesin hem de parlak olsun diye)

Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Böğürtleni yıkayıp süzgeçle alalım.
  2. Şeker ve suyu karıştırıp ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
  3. Böğürtleni koyalım. Kabarmaya başlayınca tereyağını ve limonu koyalım.
  4. Kısık ateşte 20 dk. Kıvamını alıncaya kadar kaynatalım. ( yavaş yavaş kaynatıyoruz böğürtlen nazik olduğu için. Siz kasede kontrol edip daha önce de alabilirsiniz).
Kapatıp ılıyınca kavanoza alalım.
Not: 750 lık kavanoz oluyor.
Reçelimiz hazır. ☺️ afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder