Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram böğürtlen
- 3 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
- Çay kaşığı ucunda tereyağ (hem köpüklenmesin hem de parlak olsun diye)
Böğürtlen Reçeli(Şekere Yaptırmadan) Tarifi Yapılışı
- Böğürtleni yıkayıp süzgeçle alalım.
- Şeker ve suyu karıştırıp ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatalım.
- Böğürtleni koyalım. Kabarmaya başlayınca tereyağını ve limonu koyalım.
- Kısık ateşte 20 dk. Kıvamını alıncaya kadar kaynatalım. ( yavaş yavaş kaynatıyoruz böğürtlen nazik olduğu için. Siz kasede kontrol edip daha önce de alabilirsiniz).
Kapatıp ılıyınca kavanoza alalım.
Not: 750 lık kavanoz oluyor.
Reçelimiz hazır. ☺️ afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder