10 Eylül 2020 Perşembe

Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 adetsoğan
  • 2 adetbiber
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 adetközlenmiş patlıcan
  • 2 adetközlenmiş kırmızı biber(kapya)
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ(kıymayı pişirmek için)
  • 100 gramdana kıyma
  • 1 çay kaşığıtuz(kıymayı pişirmek için)
  • 1 çay kaşığıkarabiber(kıymayı pişirmek için)
  • 2 adetpatates(ev usulü kızartılmış)
  • 1 su bardağıçırpılmış yoğurt

Çentik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte soğan ve biberi kavurun.
  2. Domates salçasını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tuz, karabiber,kekiği de ekledikten sonra közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi de ekleyin ve ısınana kadar karıştırın. Isındıktan sonra ocaktan alın.
  4. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun.
  5. Patatesleri çubuk şeklinde doğrayın ve kızartın.
  6. Şimdi hepsini birleştirme vakti! Servis edeceğiniz tabağa önce patlıcanlı ve közlenmiş biberli karışımı alın.
  7. Kızarttığınız patatesleri de üzerine gelişigüzel koyduktan sonra çırpılmış yoğurt ve kavurduğunuz kıymayı ekleyin.
  8. Son olarak, arzu ederseniz kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder