11 Eylül 2020 Cuma

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan (rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tablet bulyon
  • Tuz
  • Gerekirse sıcak su
Terbiyesi İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon suyu
Sosu İçin;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane
  • Pul biber

Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği güzelce yıkayalım ve üzerini geçecek miktarda su koyarak, yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Ayrı bir tencereye de sırasıyla; rendelenmiş soğan, tereyağı, zeytinyağı, bulyon ve unu alalım kavuralım.
  3. Sonra haşladığımız mercimeği ve suyunu ilave edip, karıştıralım.
  4. Tuzunu da ekledikten sonra, orta ateşte 10-15 dk kaynatalım. Koyulduysa, sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  5. Süre sonunda blenderdan geçirip, koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım.
  6. Terbiyesi için bir kaba; süt, yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce çırpalım.
  7. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave ederek karıştıralım. Çorba, bu şekilde bir taşım daha kaynasın.
  8. Sosu için de; tereyağı, zeytinyağı, salçayı sos tavamıza alıp kavuralım.
  9. Nane ve pul biber koyup, 1-2 dk kadar daha pişirelim.
  10. Hazır olan çorbamızın üzerine gezdirip, servis yapabiliriz.
Nefiiiss bir çorba, herkese afiyet olsun❤❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder