Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi
Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3-4 tane patlıcan
- 3 tane yeşil biber
- 4 tane orta boy patates
- 3,5 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biberi
- 7 su bardağı kaynamış su
- Kızartmak için sıvı yağ
Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi çok güzel haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken patates ,patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz
- Patatesleri çubuk şeklinde dilimliyoruz.
- Patlıcanı halka halka doğruyoruz.
- Biberlerinde çekirdeğini çıkarıp dörde bölüyoruz.
- Pirincimizi ıslatıyoruz.
- Etimiz haşlanıp kızartmalar da bitikten sonra etin suyunu süzüp biraz tencereye sıvı yağ döküp biraz tuz bi çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiberi döküp güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra etin altını kısıp sırasıyla etin üstüne kızartmaları diziyoruz.
- Önce patlıcan sonra biber en üste patates gelecek şekilde diziyoruz.
- En üste de ıslattığımız pirinci yıkayıp suyunu süzüp bir çay kaşığı karabiber ,bir çay kaşığı pulbiberi ekleyip biraz tuz döküp karıştırıp kızartmaların üstüne pirinci ekleyip kaynatmış olduğumuz 7 su bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pirinci üstten üstten didikleyip karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım saat dinlendirip geniş bir tepsiye düzgün bir şekilde ters çeviriyoruz afiyetle yiyoruz 😉çok lezzetli ve çok gösterişli oluyor tavsiye ederim 👍🏻💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder