10 Eylül 2020 Perşembe

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3-4 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 4 tane orta boy patates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biberi
  • 7 su bardağı kaynamış su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Dillerden Düşmeyen Lezzet Maklube Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi çok güzel haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken patates ,patlıcan ve biberlerimizi kızartıyoruz
  2. Patatesleri çubuk şeklinde dilimliyoruz.
  3. Patlıcanı halka halka doğruyoruz.
  4. Biberlerinde çekirdeğini çıkarıp dörde bölüyoruz.
  5. Pirincimizi ıslatıyoruz.
  6. Etimiz haşlanıp kızartmalar da bitikten sonra etin suyunu süzüp biraz tencereye sıvı yağ döküp biraz tuz bi çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiberi döküp güzelce kavuruyoruz.
  7. Daha sonra etin altını kısıp sırasıyla etin üstüne kızartmaları diziyoruz.
  8. Önce patlıcan sonra biber en üste patates gelecek şekilde diziyoruz.
  9. En üste de ıslattığımız pirinci yıkayıp suyunu süzüp bir çay kaşığı karabiber ,bir çay kaşığı pulbiberi ekleyip biraz tuz döküp karıştırıp kızartmaların üstüne pirinci ekleyip kaynatmış olduğumuz 7 su bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Pirinci üstten üstten didikleyip karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım saat dinlendirip geniş bir tepsiye düzgün bir şekilde ters çeviriyoruz afiyetle yiyoruz 😉çok lezzetli ve çok gösterişli oluyor tavsiye ederim 👍🏻💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder