12 Eylül 2020 Cumartesi

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ahududu küpleri
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
Tercihen üzerine tekrar serpmek için:
  • 1 yemek kaşığı ahududu küpleri
  • 1 yemek kaşığı fındık kırığı

Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 3 dk kadar çırpalım.
  2. Fındık ve ahududu haricindeki tüm malzemeyi karıştırma kabına ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Ardından 1 silme yemek kaşığı una fındık ve ahududunu bulayıp harcın üzerine ekleyip karıştıralım.
  4. Margarinle yağlayıp unlanmış kalıba kek harcını dökelim.
  5. Üzerine fındık kırığı ve ahududu küplerini serpiştirip kalıbı olduğu yerde bir iki kere vuralım.
  6. Kekimizi 180 derece iyi ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Kesinlikle kabarıp kızarmaya başlamadan kapağını açmayın. Umarım deneyip seversiniz.Afiyet şifa olsun.Not: bugün acelem vardı kekim piştikten 5 dk sonra kestim kalmazsa diye resmini bile çekiverdim hemencecik buraya tarifi eklerim diye 😁 ama siz öyle yapmayın tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder