Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limonun suyu (3 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı ahududu küpleri
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
Tercihen üzerine tekrar serpmek için:
- 1 yemek kaşığı ahududu küpleri
- 1 yemek kaşığı fındık kırığı
Fındıklı Ahududulu Kek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 3 dk kadar çırpalım.
- Fındık ve ahududu haricindeki tüm malzemeyi karıştırma kabına ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ardından 1 silme yemek kaşığı una fındık ve ahududunu bulayıp harcın üzerine ekleyip karıştıralım.
- Margarinle yağlayıp unlanmış kalıba kek harcını dökelim.
- Üzerine fındık kırığı ve ahududu küplerini serpiştirip kalıbı olduğu yerde bir iki kere vuralım.
- Kekimizi 180 derece iyi ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Kesinlikle kabarıp kızarmaya başlamadan kapağını açmayın. Umarım deneyip seversiniz.Afiyet şifa olsun.Not: bugün acelem vardı kekim piştikten 5 dk sonra kestim kalmazsa diye resmini bile çekiverdim hemencecik buraya tarifi eklerim diye 😁 ama siz öyle yapmayın tamamen soğuyana kadar bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder