12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Cheesecake Tarifi

Teremyağlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 6 yemek kaşığı teremyağ
Kreması için
  • 400 gr labne
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Meyveli sos için
  • Hazır toz meyve sos
  • Meyve

Teremyağlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvi rondodan geçirilir, eritilmiş yağ ile iyice karıştırılıp yağlı kağıt konmuş kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.
  2. Üzeri bardakla bastırılıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  3. Krema için.Labne ve şeker iyice çırpılır krema eklenir 2 dk daha çırpılır.
  4. Un, nişasta eklenip çırpılmaya devam edilir.
  5. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır.
  6. Kelepçeli kalıbın kenarına folyo sarılıp krema konur.
  7. Kalıp bikaç kez tezgaha vurulup içerdeki hava çıkarılır.
  8. Kap içinde şu konmuş ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dk pişirilir.
  9. Isıttıktan sonra fırın kapatılıp kapağı hafif aralanır kek soğuyana kadar içinde bekletilir.Daha sonra dikkatlice kalıpdan çıkarılır.Üzerine hazır sos dökülür ve meyvelerle çilek.vişne,karadutla süslenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder