Teremyağlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 6 yemek kaşığı teremyağ
Kreması için
- 400 gr labne
- 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Meyveli sos için
- Hazır toz meyve sos
- Meyve
Teremyağlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Tabanı için bisküvi rondodan geçirilir, eritilmiş yağ ile iyice karıştırılıp yağlı kağıt konmuş kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.
- Üzeri bardakla bastırılıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Krema için.Labne ve şeker iyice çırpılır krema eklenir 2 dk daha çırpılır.
- Un, nişasta eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır.
- Kelepçeli kalıbın kenarına folyo sarılıp krema konur.
- Kalıp bikaç kez tezgaha vurulup içerdeki hava çıkarılır.
- Kap içinde şu konmuş ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dk pişirilir.
- Isıttıktan sonra fırın kapatılıp kapağı hafif aralanır kek soğuyana kadar içinde bekletilir.Daha sonra dikkatlice kalıpdan çıkarılır.Üzerine hazır sos dökülür ve meyvelerle çilek.vişne,karadutla süslenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder