Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram teremyağ (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- ½ (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- ½ (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket damla sakızı aromalı vanilya
- Aldığı kadar un
Elmalı iç harç için:
- 3 adet elma (ekşi olmamalı)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı şeker (silme)
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Havuçlu iç harç için:
- 3 adet havuç (büyükse 2 tane)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (silme)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1,5 yemek kaşığı şeker (silme)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Üzeri için:
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İç harç için; elmaların kabukları soyularak rendelenir. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Portakal kabuğu rendesi ile tarçın eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve ceviz veya fındık kırığı eklenir. Soğumaya bırakılır.
- İç harç için; havuçlar temizlenerek rendenin ince tarafıyla rendelenirler. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir. Zerdeçal eklenir.
- Ocağın altı kapatıldıktan sonra portakal kabuğu rendesi ile hindistan cevizi, ceviz veya fındık kırığı eklenerek karıştırılır.
- Hamur için; derin bir karıştırma kabının içerisine 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri elenir.
- Üzerine diğer malzemeler de eklenerek yoğrulmaya başlanır. Azar azar un ilavesiyle hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 30dk dinlendirilir.
- İstenilen şekil verilerek içerisine iç harç konulur. Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri çok az renk alana kadar pişirilir.
- Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun🥮🥮.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder