10 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram teremyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • ½ (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • ½ (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakızı aromalı vanilya
  • Aldığı kadar un
Elmalı iç harç için:
  • 3 adet elma (ekşi olmamalı)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Havuçlu iç harç için:
  • 3 adet havuç (büyükse 2 tane)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (silme)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Üzeri için:
  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. İç harç için; elmaların kabukları soyularak rendelenir. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Portakal kabuğu rendesi ile tarçın eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve ceviz veya fındık kırığı eklenir. Soğumaya bırakılır.
  3. İç harç için; havuçlar temizlenerek rendenin ince tarafıyla rendelenirler. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir. Zerdeçal eklenir.
  4. Ocağın altı kapatıldıktan sonra portakal kabuğu rendesi ile hindistan cevizi, ceviz veya fındık kırığı eklenerek karıştırılır.
  5. Hamur için; derin bir karıştırma kabının içerisine 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri elenir.
  6. Üzerine diğer malzemeler de eklenerek yoğrulmaya başlanır. Azar azar un ilavesiyle hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 30dk dinlendirilir.
  7. İstenilen şekil verilerek içerisine iç harç konulur. Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri çok az renk alana kadar pişirilir.
  8. Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun🥮🥮.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder