Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 125 gram teremyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 su bardağı ve artı 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
İçi için :
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için :
- 1 küçük kase pudra şekeri
Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce elmalı içi için elmaların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim tavaya koyalım.
- Üzerine şekeri tarçını ekleyelim elmaları suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- En son ceviz ekleyip karıştıralım soğuması için tabağa alalalım.
- Hamur malzemelerini derin bir kaba koyalım unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim yoğuralım.
- Kurabiye hamurunu üç parçaya bölelim.
- Unlanmış tezgahta merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölelim.
- Sonra hamurun geniş kısmına soğuyan elmalı içten koyalım.
- Rulo şekilde saralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirelim.
- Sonra kurabiyeleri servis tabağına alalım biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri süzgü ile serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder