11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
  • 125 gram teremyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı ve artı 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
İçi için :
  • 2 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için :
  • 1 küçük kase pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Önce elmalı içi için elmaların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyelim tavaya koyalım.
  2. Üzerine şekeri tarçını ekleyelim elmaları suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  3. En son ceviz ekleyip karıştıralım soğuması için tabağa alalalım.
  4. Hamur malzemelerini derin bir kaba koyalım unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim yoğuralım.
  5. Kurabiye hamurunu üç parçaya bölelim.
  6. Unlanmış tezgahta merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açalım.
  7. Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölelim.
  8. Sonra hamurun geniş kısmına soğuyan elmalı içten koyalım.
  9. Rulo şekilde saralım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirelim.
  11. Sonra kurabiyeleri servis tabağına alalım biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri süzgü ile serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder