12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı teremyağ sıvı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
  • 400 gram dana köftelik çekilmiş kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için;
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
Süslemek için ;
  • Maydanoz
Servis için;
  • Yoğurt

Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
  2. İçine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  3. Yumurta sarısını ve galeta ununu ilave ediyoruz.
  4. Tuzu ve baharatlarıda ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  5. 1 saat buz dolabında bekletiyoruz.
  6. Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.
  7. 1. Kat yufkayı tezgaha koyup 1 yemek kaşığı sıvı teremyağı fırça yardımı ile yufkaya eşit şekilde sürüyoruz.
  8. İkinci kat yufkayı serip tekrar 1 yemek kaşığı sıvı teremyağ sürüyoruz.
  9. Köftemizden 2 parmak kalınlığında parçayı alıp yufkanın uzun yerine kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak diziyoruz.
  10. Kenarlarını içe doğru katlayarak yufkayı çok sıkı olmadan sarıyoruz.
  11. 2. Yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz.
  12. Verev şekilde kesip sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  13. Yufkaların üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Bu arada domates sosu hazırlıyoruz.
  16. Domatesi rendeliyoruz. İçine 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça koyup pişiriyoruz.
  17. Fırından çıkan beytilerimizi servis tabağına diziyoruz.
  18. Üzerine domates sosunu döküyoruz.
  19. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder