12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi

Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük patlıcan
  • 300 gram mozzerella
  • 150 gram jambon
  • 100 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 300 gram makarna (haşlanmış)
  • 100 gram teremyağı
  • 1 su bardağı domates sosu

Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi Yapılışı


  1. Patlıcanları alacalı soyup ince dilimlere kesin tuzlu suda bekletin yarım saat kadar ,sudan çıkarıp sıkın bir havlu bezle kurulayın, daha sonra hafif kızartın.
  2. Kızartılmış patlıcanları bir kek tepsisine sırayla yan yana dizelim ve uç kısımları dışarıya sarkmış olacak.
  3. Haşlanmış makarnayı domates sosuyla karıştırın ,makarnanın yarısını kek kalıbına patlıcanların içine dökün.
  4. Üstüne sos parmesan peyniri ,sırayla jambon ,mozerella tekrar aynı malzemeden bir kat daha dizin.
  5. En üstüne 2-3 yemek kaşığı teremyağ koyun.
  6. En son patlıcanların dışarı sarkan kısımlarını içe doğru kıvırın üstü iyice kapansın.
  7. 170 derece önceden ısınan fırındada 40 dakika pişirin.
  8. Soğuduktan sonra tepsiyi servis tabağına ters çevirin.
  9. Üstüne kalan domates sostan koyup servis yapın ister soğuk ister sıcak yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder