Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi
Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük patlıcan
- 300 gram mozzerella
- 150 gram jambon
- 100 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 300 gram makarna (haşlanmış)
- 100 gram teremyağı
- 1 su bardağı domates sosu
Teremyağlı Fırında Makarnalı Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup ince dilimlere kesin tuzlu suda bekletin yarım saat kadar ,sudan çıkarıp sıkın bir havlu bezle kurulayın, daha sonra hafif kızartın.
- Kızartılmış patlıcanları bir kek tepsisine sırayla yan yana dizelim ve uç kısımları dışarıya sarkmış olacak.
- Haşlanmış makarnayı domates sosuyla karıştırın ,makarnanın yarısını kek kalıbına patlıcanların içine dökün.
- Üstüne sos parmesan peyniri ,sırayla jambon ,mozerella tekrar aynı malzemeden bir kat daha dizin.
- En üstüne 2-3 yemek kaşığı teremyağ koyun.
- En son patlıcanların dışarı sarkan kısımlarını içe doğru kıvırın üstü iyice kapansın.
- 170 derece önceden ısınan fırındada 40 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra tepsiyi servis tabağına ters çevirin.
- Üstüne kalan domates sostan koyup servis yapın ister soğuk ister sıcak yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder