12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • Yarım yemek kaşığı teremyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Köfteleri bulamak için :
  • Un
Yemeğin içine :
  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy soğan

Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi Yapılışı


  1. Kıyma çukur bir kaba konur ,çiğ köftelik bulgur, sarımsak tuz ve baharatlar eklenir, teremyağ eklenir en az 5 dakika yoğrulur.
  2. Üzeri streç film ile kapatılır buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
  3. Düz bir tepsiye yarım su bardağı un serpilir.
  4. Bir kaseye su konulur eller ara ara ıslatılır küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
  5. Misket büyüklüğünde yapılır.
  6. Unlu tepsiye koyup sallanarak her tarafı una bulanır.
  7. 4 yemek kaşığı sıvı yağda orta boy soğan küp küp doğranıp kavrulur .
  8. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir ,kavrulmaya devam edilir.
  9. 5 -6 adet patates küp küp doğranır.
  10. Tencereye ilave edilir, biraz karıştırılır.Üzerine sıcak su eklenir .
  11. Karabiber, pul biber, tuz eklenir.
  12. Kaynayınca köfteler yavaş yavaş eklenir, arada karıştırılır orta ateşte iyice pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder