Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Yarım yemek kaşığı teremyağ
- 2 diş sarımsak
- Kuru nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Köfteleri bulamak için :
- Un
Yemeğin içine :
- 5-6 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy soğan
Teremyağlı Patatesli Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıyma çukur bir kaba konur ,çiğ köftelik bulgur, sarımsak tuz ve baharatlar eklenir, teremyağ eklenir en az 5 dakika yoğrulur.
- Üzeri streç film ile kapatılır buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
- Düz bir tepsiye yarım su bardağı un serpilir.
- Bir kaseye su konulur eller ara ara ıslatılır küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
- Misket büyüklüğünde yapılır.
- Unlu tepsiye koyup sallanarak her tarafı una bulanır.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağda orta boy soğan küp küp doğranıp kavrulur .
- 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir ,kavrulmaya devam edilir.
- 5 -6 adet patates küp küp doğranır.
- Tencereye ilave edilir, biraz karıştırılır.Üzerine sıcak su eklenir .
- Karabiber, pul biber, tuz eklenir.
- Kaynayınca köfteler yavaş yavaş eklenir, arada karıştırılır orta ateşte iyice pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder