12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta beyazı içine sarısı yüzüne
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
İç harcı için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket teremyağ
  • Un
  • 1 çimdik un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Süt kreması
  • Susam, çörek otu

Teremyağlı Puf Puf Kete Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta beyazı, süt, yoğurt, sıvı yağ, şeker, tuz, maya hepsini bir elimizle karıştıralım ve unumuzu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.Yumuşak olması çok önemli.
  2. İç Harcın Yapılışı. Teremyağ ve sıvı yağı bir tavada ısıtıp biraz un atıp cız sesi gelince ocaktan alalım ve unumuzun üzerine dökelim ve bir çimdikde tuz atalım karıştıralım elimize yapışmayan bir iç oluyor. Yoğurduktan sonra 10 dk dinlendikten sonra hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve mandalinadan biraz küçük bezeler yapalım ve elimizle biraz inceltip içine iç harcımızdan koyalım bir yemek kaşığı yeterli olacaktır.
  3. Tekrar elimizle bohça gibi toplayıp yuvarlak mandalina şekli verelim ve kabarması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. Üzerine sosumuzu sürelim ve susam ve çörekotu anlatalım. Tepsimizde 1.5 saat dinlendirelim ki güzel puf puf bir ketemiz olsun.
  5. Mayalandıktan sonra ısıtılmış fırında 200 derece de 15 dk pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder