Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi
Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 2 tane havuç
- 1 baş soğan
- 1 tane yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı taze zencefil
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kıvamına göre su dökebilirsiniz
Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi Yapılışı
- Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün .
- Soğanı, biberi ve havuçları küp küp doğrayın ,zencefili küçük doğrayın.
- Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı koyun, soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Havuçları ekleyin ,onlarıma biraz kavurduktan sonra biberi ekleyin kavurun.
- Sonra salça ve mercimeklerinizi zencefili ekleyin, biraz kavurduktan sonra kaynar suyu dökün.
- İlk önce bir litre su dökün mercimekler şişip suyu çekince eğer çok katıysa çorbanız tekrar biraz daha su ekleyebilirsiniz .
- İstediğiniz gibiyse kıvamı çorbanızı robottan çekin, pürüzsüz bir kıvam alınca tuzunu baharatlarını ekleyin ve kapatın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder