11 Eylül 2020 Cuma

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 tane havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kıvamına göre su dökebilirsiniz

Teremyağlı Zencefilli Sebzeli Mercimek Çorbam Tarifi Yapılışı


  1. Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün .
  2. Soğanı, biberi ve havuçları küp küp doğrayın ,zencefili küçük doğrayın.
  3. Öncelikle tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı koyun, soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Havuçları ekleyin ,onlarıma biraz kavurduktan sonra biberi ekleyin kavurun.
  5. Sonra salça ve mercimeklerinizi zencefili ekleyin, biraz kavurduktan sonra kaynar suyu dökün.
  6. İlk önce bir litre su dökün mercimekler şişip suyu çekince eğer çok katıysa çorbanız tekrar biraz daha su ekleyebilirsiniz .
  7. İstediğiniz gibiyse kıvamı çorbanızı robottan çekin, pürüzsüz bir kıvam alınca tuzunu baharatlarını ekleyin ve kapatın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder