Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş
  • Çörek otu

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba 125 gram tereyağını koyun.
  2. Üzerine yumurta akı, toz şeker, tuz, sirke, çörek otu, pul biber ekleyip yoğurun.
  3. Daha sonra yarım paket kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamuru hafif unladığınız tezgahın üzerine alın.
  5. Merdane yardımı ile orta kalınlıkta açın.
  6. Kurabiye kalıbı ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş, çörek otu serpiştirin.
  8. 170° önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder