Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
- Çörek otu
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba 125 gram tereyağını koyun.
- Üzerine yumurta akı, toz şeker, tuz, sirke, çörek otu, pul biber ekleyip yoğurun.
- Daha sonra yarım paket kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru hafif unladığınız tezgahın üzerine alın.
- Merdane yardımı ile orta kalınlıkta açın.
- Kurabiye kalıbı ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş, çörek otu serpiştirin.
- 170° önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder