Ispanaklı Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
- 2 bağ ıspanak
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Yeterince sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
Hamuru için;
- Yeterince un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Su
Üzeri için;
- 1 küçük kase yoğurt
- Biraz sıvı yağ
- Susam, çörekotu
Ispanaklı Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı
- Ispanaklar doğranıp iyice yıkanır süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranır tavada sıvı yağla biraz kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenir biraz daha bekletilip ocağın altı kapatılır.
- Suyu süzülen ıspanağın üzerine dökülüp karıştırılır iç harcımız hazır.
- Hamur için un ,tuz, su ve maya bi kaba alınır güzelce yoğrulur .
- 5 bezeye ayrılır ,tepsi yağlanır açılan hamur tepsiye serilir .
- Ispanağı katılır her yerine, bu şekilde 5 kat tamamlanır.
- Bıçakla dilimleri kesilir.
- Üzerine 1 kasede yoğurt sıvı yağ karışımı yapılıp sürülür, en son da susam ve çörekotu serpilir .
- 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık böreğimiz hazır afiyet şifa olsun inşallah 😋😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder