Ispanaklı Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi

 

Ispanaklı Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

İçi için;

  • 2 bağ ıspanak
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Yeterince sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Hamuru için;

  • Yeterince un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Su

Üzeri için;

  • 1 küçük kase yoğurt
  • Biraz sıvı yağ
  • Susam, çörekotu

Ispanaklı Tepsi Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar doğranıp iyice yıkanır süzülür.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır tavada sıvı yağla biraz kavrulur.
  3. Salça ve baharatlar eklenir biraz daha bekletilip ocağın altı kapatılır.
  4. Suyu süzülen ıspanağın üzerine dökülüp karıştırılır iç harcımız hazır.
  5. Hamur için un ,tuz, su ve maya bi kaba alınır güzelce yoğrulur .
  6. 5 bezeye ayrılır ,tepsi yağlanır açılan hamur tepsiye serilir .
  7. Ispanağı katılır her yerine, bu şekilde 5 kat tamamlanır.
  8. Bıçakla dilimleri kesilir.
  9. Üzerine 1 kasede yoğurt sıvı yağ karışımı yapılıp sürülür, en son da susam ve çörekotu serpilir .
  10. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  11. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık böreğimiz hazır afiyet şifa olsun inşallah 😋😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder