Çıtır Börek (Patatesli Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 5-6 adet patates
- 2 adet soğan
- 100 gram kıyma (3 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
İç sosu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
- Beyaz haşhaş
Çıtır Börek (Patatesli Kıymalı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesimizi haşlayıp soyalım.
- Soğanı doğrayıp tenceremize yağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Üzerine kıyma da eklenip kavrulur.
- Patatesin içerisine diğer malzemeler eklenir.
- İç sosu için sıvı yağ, tereyağ, su ve sirke eklenip karıştırılır.
- Yufka açılıp üzerine bu sostan sürülür ve üzerine nişasta serpiştirilir.
- Yufkanın kenarları katlanır ve iç kısmına patatesli iç harcımızdan koyulur ve sarılır.
- Rulo şeklinde kesilir ve tepsiye dizilir. 4 adet yufkayı bu şekilde devam edip yapalım.
- Üzerine yumurta ve süt karıştırılıp sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder