Çıtır Börek (Patatesli Kıymalı) Tarifi

 

Çıtır Börek (Patatesli Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 100 gram kıyma (3 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

İç sosu

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz haşhaş

Çıtır Börek (Patatesli Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesimizi haşlayıp soyalım.
  2. Soğanı doğrayıp tenceremize yağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim.
  3. Üzerine kıyma da eklenip kavrulur.
  4. Patatesin içerisine diğer malzemeler eklenir.
  5. İç sosu için sıvı yağ, tereyağ, su ve sirke eklenip karıştırılır.
  6. Yufka açılıp üzerine bu sostan sürülür ve üzerine nişasta serpiştirilir.
  7. Yufkanın kenarları katlanır ve iç kısmına patatesli iç harcımızdan koyulur ve sarılır.
  8. Rulo şeklinde kesilir ve tepsiye dizilir. 4 adet yufkayı bu şekilde devam edip yapalım.
  9. Üzerine yumurta ve süt karıştırılıp sürülür.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder