Dereotlu Poğaça (5 Dakikada Yap Fırına At) Tarifi

 

Dereotlu Poğaça (5 Dakikada Yap Fırına At) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru ;

  • 150 gram yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi;

  • 1 kase peynir (lor, kaşar, beyaz peynir vb.)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

Dereotlu Poğaça (5 Dakikada Yap Fırına At) Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kaba yağlar, sirke, yumurta, pul biber, tuz, şeker, yoğurt, ince kıyılmış dereotu, kabartma tozu eklenip güzelce çırpılır.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğrulur. (yaklaşık 3 su bardağı).
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
  5. İçerisine peynir eklenir ve şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder