Dereotlu Poğaça (5 Dakikada Yap Fırına At) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru ;
- 150 gram yumuşak tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi;
- 1 kase peynir (lor, kaşar, beyaz peynir vb.)
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
Dereotlu Poğaça (5 Dakikada Yap Fırına At) Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kaba yağlar, sirke, yumurta, pul biber, tuz, şeker, yoğurt, ince kıyılmış dereotu, kabartma tozu eklenip güzelce çırpılır.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğrulur. (yaklaşık 3 su bardağı).
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- İçerisine peynir eklenir ve şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder