Despacito (Brezilya Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un (klasik su bardağı)
Kahveli sos:
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nescafe
Kreması için:
- 1 paket 80 gram sütlü çikolata
- 1 paket 80 gram bitter çikolata
- 2 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı silme pudra şekeri
Despacito (Brezilya Pastası) Tarifi Yapılışı
- Yumurta, şeker mikserle köprüne kadar 3-4 dakika çırpın elenmiş kakao ilave edip çırpın
- Elenmiş vanilya, kabartma tozu, un mikserle düşük devrinde çırpın en sonda spatula yardımıyla biraz daha karıştırın yuvarlak kelepçeli kalıbı kek harçını dökün .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın ki kek kabarsın.
- Kürdan yardımıyla kekinizi pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz kek pişince soğumaya bırakın.
- Kek soğuyunca sıcak süt, şeker, nescafe ekleyip karıştırın ve kekimizin üzerine dökelim .
- Çikolatayı benmari usulü eritin soğumaya bırakın ayrı bir kaba sıvı krema, pudraşekeri mikserle 4 dakika çırpalım .
- Soğumuş çikolatayı kremayı ekleyip mikserle birbirine özleneşene kadar çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder