Despacito (Brezilya Pastası) Tarifi

 

Despacito (Brezilya Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un (klasik su bardağı)

Kahveli sos:

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nescafe

Kreması için:

  • 1 paket 80 gram sütlü çikolata
  • 1 paket 80 gram bitter çikolata
  • 2 paket sıvı  krema
  • 1 yemek kaşığı silme pudra şekeri

Despacito (Brezilya Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker mikserle köprüne kadar 3-4 dakika çırpın elenmiş kakao ilave edip çırpın
  2. Elenmiş vanilya, kabartma tozu, un mikserle düşük devrinde çırpın en sonda spatula yardımıyla biraz daha karıştırın yuvarlak kelepçeli kalıbı kek harçını dökün .
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın ki kek kabarsın.
  4. Kürdan yardımıyla kekinizi pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz kek pişince soğumaya bırakın.
  5. Kek soğuyunca sıcak süt, şeker, nescafe ekleyip karıştırın ve kekimizin üzerine dökelim .
  6. Çikolatayı benmari usulü eritin soğumaya bırakın ayrı bir kaba sıvı krema, pudraşekeri mikserle 4 dakika çırpalım .
  7. Soğumuş çikolatayı kremayı ekleyip mikserle birbirine özleneşene kadar çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder