Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kuru
- 1 yumurta maya
- 4,5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) eritilmiş tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 2 su bardağı haşhaş
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Ilık su ılık süt şeker ve mayayı karıştırın 2-3. dk bekleyin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip cıvık bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın ve iç harçını hazırlayın.
- Mayalanan hamurlardan alıp yağ yardımıyla açarak haşhaş sürün ve şekil vererek tepsiye yerleştirince tepside 1 saat mayalandırın.
- Daha lezzetli olur 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder