Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı  ılık süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı  şeker
  • Yarım paket kuru
  • 1 yumurta maya
  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı  tuz

İçi için:

  • 2 su bardağı haşhaş
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su ılık süt şeker ve mayayı karıştırın 2-3. dk bekleyin.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip cıvık bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın ve iç harçını hazırlayın.
  3. Mayalanan hamurlardan alıp yağ yardımıyla açarak haşhaş sürün ve şekil vererek tepsiye yerleştirince tepside 1 saat mayalandırın.
  4. Daha lezzetli olur 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder