Kat Köfte Tarifi
Kat Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy patates
- 2 soğan
- 400 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı ekmek içi(kurutulmuş doğranmış somun ekmek)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (biraz daha az biber salçası)
- Bir çimdik pul biber
- Bir çimdik kekik
- Bir çimdik tuz
- Bir çimdik karabiber
- Bir çimdik kimyon
Kat Köfte Tarifi Yapılışı
- Tepsiyi yağlayın, bir kapta kıyma baharatlar ve ekmek içini karıştırıp kıvamlı bir şekilde yoğurun.
- Üzerine de yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın üzerine biraz bastırın, yuvarlak kestiğiniz patatesleri altına araya kıyması ve tekrar patates olacak şekilde yerleştirin.
- En üste soğan yerleştirin, tepsiye dizin ve üzerine bir kase içinde salçaları ezip suyla karıştırıp dökün.
- 180 derecelik fırına verin, fırın ısımıza göre pişirmesini takip edin ben 40 dk da yaptım.
- Tarif benim ben yağlı et sevmiyorum ekmek kıymamızı hafifleterek güzel bir kıvam verdi, afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder