Kat Köfte Tarifi

 

Kat Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 2 soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı ekmek içi(kurutulmuş doğranmış somun ekmek)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (biraz daha az biber salçası)
  • Bir çimdik pul biber
  • Bir çimdik kekik
  • Bir çimdik tuz
  • Bir çimdik karabiber
  • Bir çimdik kimyon

Kat Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Tepsiyi yağlayın, bir kapta kıyma baharatlar ve ekmek içini karıştırıp kıvamlı bir şekilde yoğurun.
  2. Üzerine de yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın üzerine biraz bastırın, yuvarlak kestiğiniz patatesleri altına araya kıyması ve tekrar patates olacak şekilde yerleştirin.
  3. En üste soğan yerleştirin, tepsiye dizin ve üzerine bir kase içinde salçaları ezip suyla karıştırıp dökün.
  4. 180 derecelik fırına verin, fırın ısımıza göre pişirmesini takip edin ben 40 dk da yaptım.
  5. Tarif benim ben yağlı et sevmiyorum ekmek kıymamızı hafifleterek güzel bir kıvam verdi, afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder