Limonlu Cup Tarifi

 

Limonlu Cup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilya
  • 1 kaşık tereyağı

Jöle;

  • 1 su bardağı limon
  • 2 su bardağı su ( koyu olursa hafif açılabilir)
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker ( miktarı artabilir)

Arası için;

  • Burçak bisküvi

Limonlu Cup Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  2. Bir kaç sefer karıştırıp koyulaşmasını sağlıyoruz .
  3. Sunum yapacağımız cuplara tabana muhallebi koyup arasına eti burçak koyup tekrar üzerine muhallebi koyup soğumaya bırakıyoruz.
  4. Jöle için malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  5. İlk sıcağı çıkınca üzerine ekleyip soğumasını bekliyoruz .

Muhallebi ve limonlu jöle uyumu bir harikaydı ve o kadarda hafif tavsiye ediyorum 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder