Limonlu Cup Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Vanilya
- 1 kaşık tereyağı
Jöle;
- 1 su bardağı limon
- 2 su bardağı su ( koyu olursa hafif açılabilir)
- 2 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker ( miktarı artabilir)
Arası için;
- Burçak bisküvi
Limonlu Cup Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Bir kaç sefer karıştırıp koyulaşmasını sağlıyoruz .
- Sunum yapacağımız cuplara tabana muhallebi koyup arasına eti burçak koyup tekrar üzerine muhallebi koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Jöle için malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkınca üzerine ekleyip soğumasını bekliyoruz .
Muhallebi ve limonlu jöle uyumu bir harikaydı ve o kadarda hafif tavsiye ediyorum 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder