Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burcak bisküvi
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı fındık veya fıstık (dövülmüş)
Kreması için;
- 1 litreden 1 bardak eksik süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Çilek sosu için;
- 400 gram çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bisküvi rondodan un haline getirilir.
- Ardından eritilmiş tereyağı ile yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür.
- Fındık katılıp iyice harmanlanıp kalıba bardak yardımıyla düzeltilir. (sıkı bastırın ki keserken dağılmasın).
- Sonra dolaba kaldırılır.
- Kreması pişirilir en son vanilya eklenir. Çırpılıp bisküvi tabanının üzerine dökülür. Dolaba alınır.
- Çilek sosu için bütün malzemeler katılıp karıştırılarak pişirilir.
- Yoğunlaşınca blenderdan geçirilir.
- Ardından krema üzerine dökülüp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.
- Daha sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder