Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burcak bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı fındık veya fıstık (dövülmüş)

Kreması için;

  • 1 litreden 1 bardak eksik süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya

Çilek sosu için;

  • 400 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bisküvi rondodan un haline getirilir.
  2. Ardından eritilmiş tereyağı ile yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür.
  3. Fındık katılıp iyice harmanlanıp kalıba bardak yardımıyla düzeltilir. (sıkı bastırın ki keserken dağılmasın).
  4. Sonra dolaba kaldırılır.
  5. Kreması pişirilir en son vanilya eklenir. Çırpılıp bisküvi tabanının üzerine dökülür. Dolaba alınır.
  6. Çilek sosu için bütün malzemeler katılıp karıştırılarak pişirilir.
  7. Yoğunlaşınca blenderdan geçirilir.
  8. Ardından krema üzerine dökülüp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.
  9. Daha sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder