Petibör Pasta (Bol Kreması İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu petibör bisküvi
Kreması için
- 7 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya vanilya
- 1 su bardağı süt ile çırpılmış kremşanti
Petibör Pasta (Bol Kreması İle) Tarifi Yapılışı
- 📍Krema için süt şeker nişasta ve unu geniş bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
- 📍Kaynadıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
- 📍Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
- 📍Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile toz kremşantimizi mikserle iyice çırpalım.
- Soğuyan kremamıza kremşantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz (kremamız sıcakken kremşanti eklerseniz krema su gibi olur ).
- 📍Borcamın tabanına biraz krema sürdüm ki bisküviler kaymasın.
- 📍1. Sıraya bisküvi yerleştiriyoruz 2. Sıraya krema yerleştiriyoruz.
- 📍Bu işleme kremamız bitene kadar devam ediyoruz.
- 📍Pastanın üstünü de süslemek için petibörleri ufaladım.
- 📍Buzdolabında en az 5-6 saat dinlenmesi gerekiyor ki bisküviler yumuşasın.
- 📍Sonra servise hazırdır afiyet olsun 🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder