Petibör Pasta (Bol Kreması İle) Tarifi

 

Petibör Pasta (Bol Kreması İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket kakaolu petibör bisküvi

Kreması için

  • 7 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya vanilya
  • 1 su bardağı süt ile çırpılmış kremşanti

Petibör Pasta (Bol Kreması İle) Tarifi Yapılışı

  1. 📍Krema için süt şeker nişasta ve unu geniş bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
  2. 📍Kaynadıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
  3. 📍Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
  4. 📍Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile toz kremşantimizi mikserle iyice çırpalım.
  5. Soğuyan kremamıza kremşantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz (kremamız sıcakken kremşanti eklerseniz krema su gibi olur ).
  6. 📍Borcamın tabanına biraz krema sürdüm ki bisküviler kaymasın.
  7. 📍1. Sıraya bisküvi yerleştiriyoruz 2. Sıraya krema yerleştiriyoruz.
  8. 📍Bu işleme kremamız bitene kadar devam ediyoruz.
  9. 📍Pastanın üstünü de süslemek için petibörleri ufaladım.
  10. 📍Buzdolabında en az 5-6 saat dinlenmesi gerekiyor ki bisküviler yumuşasın.
  11. 📍Sonra servise hazırdır afiyet olsun 🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder