Pide Tarifi

 

Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz

İç malzemesi:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk, salam, kavurma vs.

Kenarlarına sürmek için:

  • Eritilmiş tereyağ

Pide Tarifi Yapılışı

  1. Bir kasenin içine suyu şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 10 dk mayanın aktif olması için bekleyelim.
  3. Yoğurma kabımıza unu koyalım ve ortasını havuz şeklinde açıp mayalı suyu koyalım.
  4. İçine yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edelim. Tuzu unun üzerine serpelim(tuz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz).
  5. Önce çatalla hamuru biraz karıştıralım daha sonra el ile özleşene kadar yoğuralım.
  6. Üzerini kapatıp bir saat mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle ince olacak şekilde açalım.
  8. Üzerine istenilen malzeme koyulur ve kenarlardan kapatılır(ben kaşar peynir ve salam kullandım).
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kenarlarına eritilmiş tereyağ sürülüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dk pişirilir.
  10. Bu ölçülerden 7 adet pide rahatlıkla çıkıyor fakat ben 4 tane yapıp kalan hamurdan 3 tane minik bazlama yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder