Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tarifi

 

Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1.5 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. 125 gram tereyağını helvamızı yapacağımız tavamızıda eritiyoruz.
  2. Tereyağı eriyip biraz daha kızdıktan sonra 2 su bardağı irmiği ve 1. 5 yemek kaşığı unuda ekliyoruz.
  3. Unu istemeyen koymayabilir. Biz dağılan bir irmik helvası istemediğimizden koyduk. Böyle daha kıvamlı oluyor.
  4. İrmiğin kokusu çıkana kadar rengi de koyulaşana kadar tavada kavuruyoruz.
  5. İsterseniz bu işlemde helvanızın içi için ceviz veya fıstıkta ekleyebilirsiniz.
  6. Başka bir tencereye 2. 5 su bardağı sütü 1. 5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilini alıyoruz.
  7. Şeker sütün içinde eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu işlemde süt kaynamamalı.
  8. Ardından yaptığımız şerbeti yavaş yavaş kavrulan irmiğimizin üstüne döküyoruz.
  9. Bu işlemde dikkatli olmalısınız. Süt sıçrayabilir.
  10. İrmik şerbetini çekene kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  11. İrmik şerbetini çektiğinde ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlemeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder