Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı irmik
- 1.5 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- 125 gram tereyağını helvamızı yapacağımız tavamızıda eritiyoruz.
- Tereyağı eriyip biraz daha kızdıktan sonra 2 su bardağı irmiği ve 1. 5 yemek kaşığı unuda ekliyoruz.
- Unu istemeyen koymayabilir. Biz dağılan bir irmik helvası istemediğimizden koyduk. Böyle daha kıvamlı oluyor.
- İrmiğin kokusu çıkana kadar rengi de koyulaşana kadar tavada kavuruyoruz.
- İsterseniz bu işlemde helvanızın içi için ceviz veya fıstıkta ekleyebilirsiniz.
- Başka bir tencereye 2. 5 su bardağı sütü 1. 5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilini alıyoruz.
- Şeker sütün içinde eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu işlemde süt kaynamamalı.
- Ardından yaptığımız şerbeti yavaş yavaş kavrulan irmiğimizin üstüne döküyoruz.
- Bu işlemde dikkatli olmalısınız. Süt sıçrayabilir.
- İrmik şerbetini çekene kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- İrmik şerbetini çektiğinde ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlemeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder