Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 4 adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1.  Kereviz soyulur dilimlenir.
  2.  Limonlu suda bir kaç saat bekletilir.
  3.  Soğan yemeklik doğranır tencereye atılır.
  4. Üzerine yarım su bardağı su dökülerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
  5.  Soğanlar yumuşayınca zeytinyağı ilave edilir biraz karıştırılır.
  6.  Jülyen doğranmış havuçlar eklenir biraz çevrilir.
  7.  Dilimlenmiş patatesler eklenir ardından kerevizler de ilave edilerek sıkılmış portakal suyu eklenir şeker ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.
  8. Yaklaşık yarım saat boyunca pişirilir sebzeler yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır, servis edilir.

🌸 Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder