Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 4 adet portakal
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Kereviz soyulur dilimlenir.
- Limonlu suda bir kaç saat bekletilir.
- Soğan yemeklik doğranır tencereye atılır.
- Üzerine yarım su bardağı su dökülerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Soğanlar yumuşayınca zeytinyağı ilave edilir biraz karıştırılır.
- Jülyen doğranmış havuçlar eklenir biraz çevrilir.
- Dilimlenmiş patatesler eklenir ardından kerevizler de ilave edilerek sıkılmış portakal suyu eklenir şeker ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.
- Yaklaşık yarım saat boyunca pişirilir sebzeler yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır, servis edilir.
🌸 Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder