14 Aralık 2020 Pazartesi

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi

 

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 litre sıcak su
  • 4, 5 su bardağı ılık su (Unu açmak için)
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 adet süzgeç
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz

Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ocağımıza suyu koyalım içine tuz atalım.
  2. Sonra tepsimizi hafif sudan geçirelim biraz sulu kalsın.
  3. Sonra unumuza suyu dökelim sıvı bir hamur elde edelim başka bir kaba süzgecimizi koyup hamurumuzu süzgeçten geçirelim.
  4. Kaynayan suyumuza dökelim ve hiç durmadan karıştıralım kabarcık çıkana kadar.
  5. Sonra tepsimizin her tarafına yayalım birazcık sallayalım çok sallamayın çatlamasın.
  6. 3- 4 saat sonunda donacaktır soğuduktan sonra servis edebiliriz.Not: hamurunuza tuzu az atarsanız eğer hamurunuz tutmazAyrıca şunuda belirtmek istiyorum undan una değiştiği için hamurunuz olmaya bilir unu seçerken özlü un olması şart
    Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder