Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 litre sıcak su
- 4, 5 su bardağı ılık su (Unu açmak için)
- 3, 5 su bardağı un
- 1 adet süzgeç
- 1, 5 yemek kaşığı tuz
Aşırı Kolay Arabaşı Hamuru Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ocağımıza suyu koyalım içine tuz atalım.
- Sonra tepsimizi hafif sudan geçirelim biraz sulu kalsın.
- Sonra unumuza suyu dökelim sıvı bir hamur elde edelim başka bir kaba süzgecimizi koyup hamurumuzu süzgeçten geçirelim.
- Kaynayan suyumuza dökelim ve hiç durmadan karıştıralım kabarcık çıkana kadar.
- Sonra tepsimizin her tarafına yayalım birazcık sallayalım çok sallamayın çatlamasın.
- 3- 4 saat sonunda donacaktır soğuduktan sonra servis edebiliriz.Not: hamurunuza tuzu az atarsanız eğer hamurunuz tutmazAyrıca şunuda belirtmek istiyorum undan una değiştiği için hamurunuz olmaya bilir unu seçerken özlü un olması şart
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder