31 Aralık 2020 Perşembe

Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tarifi

 

Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Baklavalık yufkaları büyük yuvarlak borcamı üzerine koyup keselim.
  2. Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
  3. Yuvarlak kestiğimiz kısımdan bir adet tepsinin tabanına yerleştirip arasını yağlayalım, üzerine bir kat daha yuvarlak kestiğimiz yufkadan yerleştirelim. Yine fırça yardımı ile yağlayalım.
  4. Daha sonra kenardan kalan parçaları aralara yerleştirelim ve her katı yağlayalım.
  5. Bu şekilde yuvarlak parçalardan arda kalan parçaları bitirelim.
  6. Üzerine cevizimizi ekleyip yuvarlak parçaları yerleştirmeye geçelim. Aynı şekilde bir kat yufka arasına yağ şeklinde tüm yuvarlak parçaları yerleştirelim. Yufkaların yerleştirilmesi.
  7. Bitti. Ortadan ikiye keselim. Sonra artı şeklinde olacak şekilde bir kez daha keselim. 4 tane çeyrek daire elde edelim. Daha sonra çeyrek daireleri 4 parçaya ayıralım. Toplam 16 parça elde etmeliyiz. 160 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  8. Şerbetini hazırlayalım. Kıvamı çok önemli. Kaşığa aldığımızda ve şerbet soğuduğunda akışkanlığı azalmalı.
  9. İlk sıcağı çıkmış tatlımızın üzerine soğuk şerbeti ekleyelim. Herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder