Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram baklavalık yufka
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı
- Baklavalık yufkaları büyük yuvarlak borcamı üzerine koyup keselim.
- Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
- Yuvarlak kestiğimiz kısımdan bir adet tepsinin tabanına yerleştirip arasını yağlayalım, üzerine bir kat daha yuvarlak kestiğimiz yufkadan yerleştirelim. Yine fırça yardımı ile yağlayalım.
- Daha sonra kenardan kalan parçaları aralara yerleştirelim ve her katı yağlayalım.
- Bu şekilde yuvarlak parçalardan arda kalan parçaları bitirelim.
- Üzerine cevizimizi ekleyip yuvarlak parçaları yerleştirmeye geçelim. Aynı şekilde bir kat yufka arasına yağ şeklinde tüm yuvarlak parçaları yerleştirelim. Yufkaların yerleştirilmesi.
- Bitti. Ortadan ikiye keselim. Sonra artı şeklinde olacak şekilde bir kez daha keselim. 4 tane çeyrek daire elde edelim. Daha sonra çeyrek daireleri 4 parçaya ayıralım. Toplam 16 parça elde etmeliyiz. 160 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim.
- Şerbetini hazırlayalım. Kıvamı çok önemli. Kaşığa aldığımızda ve şerbet soğuduğunda akışkanlığı azalmalı.
- İlk sıcağı çıkmış tatlımızın üzerine soğuk şerbeti ekleyelim. Herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder