Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 120 gram tereyağ/margarin
- 1 parça çikolata yağda eritilmiş
Kreması için:
- 400 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 3 adet yumurta
- 2 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 160 gram sütlü veya bitter çikolata
Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kelepçeli kalıbın tüm yüzeylerini yağlayıp pişirme kağıdı kaplayalım.
- Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
- Eritmiş olduğunuz çikolatayı ve yağı bisküvilerle karıştıralım.
- Kalıbın tabanına bisküviyi yayalım. Bardağın arkası yardımıyla bisküviyi kalıba bastıralım.
- 10-15 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Bu sırada kremasını hazırlayalım.
- Labne peyniri uygun bir kapta çırpıcı yardımıyla çırpalım.
- Kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpalım.
- Yumurtaları kırıp çırpalım.
- Son olarak nişasta ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Akışkan kıvama geldiğinde buzdolabına koyduğumuz bisküvinin üzerine dökelim.
- Kalıbımızı yarısına su doldurduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 10 dk pişirelim.
- Daha sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp yaklaşık 50-55 dk pişirelim.
- Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayalım piştikten sonra kapağını açmadan fırını kapatalım yaklaşık 1 saat fırından çıkarmayalım.
- Çikolatalı sosunu hazırlamak için kremayı uygun bir kapta ısıtalım.
- Daha sonra çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp cheesecake üzerine dökelim.
- Vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun💕🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder