12 Aralık 2020 Cumartesi

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi

 

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük ayva
  • Toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
  • 3 adet tane karanfil (İsteğe bağlı

Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
  2. Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  3. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ve düdüklüğün içine koyuyoruz ve malzemeleri koyuyoruz.
  4. Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
  5. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün ve yanına dondurma koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder