Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük ayva
- Toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 adet çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
- 3 adet tane karanfil (İsteğe bağlı
Dondurmalı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
- Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ve düdüklüğün içine koyuyoruz ve malzemeleri koyuyoruz.
- Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
- Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün ve yanına dondurma koyuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder