17 Aralık 2020 Perşembe

Fırın Makarna Tarifi

 

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un (silme olmasın, tepeleme de olmasın )
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı silme tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)

Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.

  1. Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
  4. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  6. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
  7. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  8. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder