Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un (silme olmasın, tepeleme de olmasın )
- 4 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı silme tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)
Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.
- Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
- O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
- Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
- Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
- En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
- Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder