31 Aralık 2020 Perşembe

Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi

 

Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber
  • Tuz

Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Doğranmış soğan, sarımsak, biber ve mantarları sırasıyla zeytinyağında soteleyip tuzunu ilave edelim.
  2. Kendi suyunda biraz kavurup yumuşadıktan sonra fazla pişirmeden kevgirle süzdürüp güveç kabımıza alalım.
  3. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ilave edelim.
  4. Kekik, karabiber serpip peynirini ekleyerek ısıttığımız fırına verip peyniri eriyene kadar pişirelim.Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder