Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber
- Tuz
Güveçte Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber ve mantarları sırasıyla zeytinyağında soteleyip tuzunu ilave edelim.
- Kendi suyunda biraz kavurup yumuşadıktan sonra fazla pişirmeden kevgirle süzdürüp güveç kabımıza alalım.
- Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ilave edelim.
- Kekik, karabiber serpip peynirini ekleyerek ısıttığımız fırına verip peyniri eriyene kadar pişirelim.Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder