18 Aralık 2020 Cuma

Güveçte Tirileçe Tarifi

 

Güveçte Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un

Kekimizi ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti bir su bardağı soğuk süt

Üzeri için ;

  • Hazır sos kullandım

Güveçte Tirileçe Tarifi Yapılışı

  1. Keki için gerekli malzemeleri yumurta şeker ile başlayıp çırpmaya sonra diğer malzemeleri koyup iyice çırpın.
  2. Güveçleri yağlayıp üzerine dökün .
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
  4. Sonra soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan güveçleri ters çevirip tekrar güvece yerleştirin.
  6. Üzerine süt ,sıvı krema ve şekerli sostan gezdirin.Dolaba koyup soğutun.
  7. Bu sırada sizde krem şantiyi hazırlayıp onu da dolapta biraz bekletin .
  8. İkisini de çıkartıp bir kaşık yardımı ile ıslatılmış tirileçeye gezdirin .
  9. Sonra tekrar dolaba koyun ,ben geceden hazırladım bir gün önceden yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  10. Sabah istediğimiz hazır soslar ile süsledim krem şanti den çok az ayırmıştım bir buz dolabı poşetine koydum üç kısmını makasla kesip şeritler çektim, kürdan ile de üzerinden geçtim hepsi bu kadar afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder