12 Aralık 2020 Cumartesi

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket kabartma .tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 orta boy havuç
  • 1 avuç ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şeker iyice köpürünceye ve özleşene kadar çırpılır (Yaklaşık 5 dakika).
  2. Karışıma süt, sıvı yağ, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. 2 su bardağı un kontrollü olarak yavaş yavaş eklendikten sonra bir çimdik tuz eklenir.
  4. Öğütülmüş ceviz eklenir sonrasında rendelenmiş havuç eklenerek hamura dağılması sağlanır.
  5. Bu aşamada ceviz ve havuç çok karıştırılmaması gerekiyor yoksa ceviz ve havuç dibe çökebilir.
  6. Son olarak tereyağladığımız kek kalıbımıza karışım boşaltılarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder