Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma .tozu
- 1 paket vanilya
- 2 orta boy havuç
- 1 avuç ceviz
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice köpürünceye ve özleşene kadar çırpılır (Yaklaşık 5 dakika).
- Karışıma süt, sıvı yağ, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- 2 su bardağı un kontrollü olarak yavaş yavaş eklendikten sonra bir çimdik tuz eklenir.
- Öğütülmüş ceviz eklenir sonrasında rendelenmiş havuç eklenerek hamura dağılması sağlanır.
- Bu aşamada ceviz ve havuç çok karıştırılmaması gerekiyor yoksa ceviz ve havuç dibe çökebilir.
- Son olarak tereyağladığımız kek kalıbımıza karışım boşaltılarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder