16 Aralık 2020 Çarşamba

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder