11 Aralık 2020 Cuma

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı büyük bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça(yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası)
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet küçük patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2, 5 tatlı kaşığı tuz

Nohutlu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağı ve tereyağını beraber eriterek, içerisine biberi ekleyerek kızartıyoruz.
  2. Biberleri bir tabağa alıp patlıcanlarımızı tavada kızartıyoruz.
  3. Daha sonra tavaya biber ile patlıcanımızı birlikte koyup tuz ve karabiber ekliyoruz.
  4. Salçayı ekleyerek kavuruyoruz.
  5. Nohutu ve bulguru ekleyerek 1 dk kadar kavuruyoruz.
  6. Önceden kaynattığımız 6 su bardağı suyu ilave ederek kapağını hiç açmadan pişmeye bırakıyoruz.
  7. Çok az su kalınca kabuğunu soyduğumuz domatesleri ekleyerek (önce ekleyince eriyor) suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dinlendikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder