13 Aralık 2020 Pazar

Omletli Krep Tarifi

 

Omletli Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Not: buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar iyi olur

Omlet için;

  • 2 yumurta
  • İçine istediğinizi koyabilirsiniz:sucuk ,dilim zeytin, peynir

Üzeri için;

  • Labne

Omletli Krep Tarifi Yapılışı

  1. Krep için bütün malzemeleri derin kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Tavanın yüzeyini az yapla yağlayın tereyağ da kulanabilirsiniz.
  3. Krep harcından büyük bir kepçe alıp yağladınız tavanın üstüne dökün tavayı sallayarak harçı tavanın her yerine ince bir tabaka halinde yayın.
  4. Krebin iki tarafını çevirerek pişirin.
  5. Krepleriniz piştikten sonra, omlet yapmaya geçebilirsiniz.
  6. Çırptığınız iki yumurtanın içine biraz tuz ve istediğiniz diğer malzemeleri ekledikten sonra tavayı biraz yağlayıp omleti dökün ve tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde yayın.
  7. 10 krep piştikten sonra, kreplerinizden birini alıp üstüne ince bir tabaka halinde labne peyniri sürün.
  8. Omletinizi ikiye bölün yarısını krebin üstüne koyun krebi sarın.
  9. Rulo haline gelen klibi bıçak yardımıyla kesip sunumunuzu yapabilirsiniz kalan krepleri de reçelli rulo halinde sunup tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder