Ördek Pastilla Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 ördek
- 3 yumurta sarısı
- 2 adet baklavalık yufka
- 1 diş sarımsak
- 2 kuru soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı toz kimyon
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 4 adet ince kesilmiş zencefil
- 3 dal taze soğan
- 1/2 taze acı chili biberi
- 4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 50 gram file badem
- 1 bardak sebze suyu
- 2 yemek kaşığı koruk sirkesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pudra şekeri
- Taze çekilmiş karabiber
- Toz tarçın
Ördek Pastilla Nasıl Yapılır?
- Ördek etini yıkayın ve kurutun. Üzerine biber ve tuz ekledikten sonra kemikli olacak şekilde parçalayın.
- Ördekleri düdüklü tencereye alın ve az zeytinyağında kavurun.
- Sarımsak, soğan, toz zerdeçal, taze zencefil, kimyon, tarçın ve toz kişniş ekleyerek karıştırın.
- Koruk sirkesi ve toz şekerle deglaze edin. Sebze suyunu ekleyin ve düdüklüde kemikten ayrılacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
- Eğer normal tencerede 50 dakika pişirin. Ara sıra üste çıkan yağları toplayın.
- Stoğu süzdükten sonra soğanları bir kenara alın. Eti kemiklerinden ayırın ve büyük parçaları didikleyin.
- Stoğu pişirin ve 2/3 oranında azaltın. Yukarı çıkan parça ve yağları temizleyin.
- Stoktan bir bardak alın. 3 yumurta sarısıyla çırptıktan sonra bunu tencereye tekrar ekleyin.
- Stok boza kıvamına gelene kadar düşük ateşte pişirin.
- İnce kıyılmış maydanoz, taze soğan, pişmiş soğan ve chili biberi ile harmanlayın.
- Karabiber ve tuzu da ekleyerek buzdolabında kalınlaşıncaya kadar soğutun.
- Zeytinyağını ısıtın ve bademleri rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
- Bademler renk değiştirdiğinde kağıt havlu üzerine alın ve yağını süzün.
- Tereyağını eritin ve baklava yufkalarını fırça ile yağlayın.
- Yufkaları fırın tepsisinden 10 cm kenarda kalacak şekilde kesin.
- Ortaya bademli ördek karışımını koyun ve dışta kalan yufkaları içeriye doğru katlayın.
- Kenarlarını da yağladıktan sonra, kalan yağı yufkaların üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Piştikten sonra ters yüz ederek servis tabağına alın.
- Tarçın ve pudra şekerini karıştırarak hamurun üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder