17 Aralık 2020 Perşembe

Orijinal Supangle Tarifi

 

Orijinal Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 bardak süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak soğuk su

Servis için;

  • Kakaolu kek

Orijinal Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  2. Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım.
  3. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  4. Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  7. Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim. Eğer kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
  8. Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  9. Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Supangle tarifi püf noktaları nelerdir?

  • Tatlınızın pürüzsüz olması için güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
  • Evlerinizde yemediğiniz keklerinizi değerlendirmek için uygun yöntemlerden bir tanesidir supangle tatlısı. Eğer kekleriniz sertleşmişse  süt ile hafif ıslatarak yumuşatabilirsiniz.
  • Tatlınızı buzdolabında ne kadar çok durdurursanız o kadar lezzetli olacaktır.
  • Tatlınızı çikolata rendesi ile yada muz, çilek gibi meyvelerle ve antep fıstığı fındık kırığı, ceviz gibi kuru yemişlerle de süsleyebilirsiniz.

Supangle kaç kalori?

  • Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 291 kaloriye denk gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder