Orijinal Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 bardak süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 g bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak soğuk su
Servis için;
- Kakaolu kek
Orijinal Supangle Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
- Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım.
- Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
- Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim. Eğer kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
- Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Supangle tarifi püf noktaları nelerdir?
- Tatlınızın pürüzsüz olması için güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
- Evlerinizde yemediğiniz keklerinizi değerlendirmek için uygun yöntemlerden bir tanesidir supangle tatlısı. Eğer kekleriniz sertleşmişse süt ile hafif ıslatarak yumuşatabilirsiniz.
- Tatlınızı buzdolabında ne kadar çok durdurursanız o kadar lezzetli olacaktır.
- Tatlınızı çikolata rendesi ile yada muz, çilek gibi meyvelerle ve antep fıstığı fındık kırığı, ceviz gibi kuru yemişlerle de süsleyebilirsiniz.
Supangle kaç kalori?
- Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 291 kaloriye denk gelmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder