17 Aralık 2020 Perşembe

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi

 

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Bir tutam tuz /şeker
  • 4 yumurta

Pataşu (Profiterol Hamuru) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve yağı ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. İçine tuz ve şekeri katıp yağ eriyince unu ilave ediyoruz 5 dakika pişiriyoruz.
  3. Hamur kendini topluyor ılımaya bırakıyoruz.
  4. Mikser ile yumurtaları tek tek karıştırarak yediriyoruz .
  5. Sıkma torması ile sıkıyoruz 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Ekler içinde aynı tarifi uyguluyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder