13 Aralık 2020 Pazar

Pufidik Pankek Tarifi

 

Pufidik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağına yakın un (Kontrollü koyun)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Pişirmek için tereyağ
  • Bardak ölçüsü 200 ml

Pufidik Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabına yumurtaları kıralım.
  2. Çırptığımız yumurtaya un hariç diğer malzemeleri katalım.
  3. Unu kontrollü bir şekilde koyalım hamur akışkan bir halde olacak.
  4. Tavayı ocağa alıp tereyağ ile yağlayalım.
  5. Fazla yağı varsa peçete yardımıyla alalım.
  6. Hamurdan küçük kepçe ile alıp tavaya dökelim.
  7. Üzeri göz göz olunca çevirelim.
  8. Pişen pankekimizi dilediğimiz mevsim meyveleri bal ve krem çikolata ile servis yapalım.

Afiyet olsun.

Not: Bu ölçüden 18 adet çıktı. Pankek harlı ateşte değil orta ateşte daha güzel pişiyor. Üzeri iyice göz göz olmadan çevirmeyin. Pankek te un ilavesi çok önemli katı olursa ekmek gibi olur. Çok cıvık olursa tavaya yayılır. Bunu ancak el ayarınızla belirleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder