15 Aralık 2020 Salı

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 patates
  • Yarım kapya biber
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu kulandım)
  • 3 yemek kaşığı krema ya da bir kahve fincanı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı un(silme)
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım limon suyu

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak hariç bütün sebzeleri küçük küçük doğradım.
  2. Tencereye zeytinyağı ekleyip soğan, sarımsak ve diğer sebzeleri ekleyip 5 dk kavurdum. (ben soğan ve sarımsağı bütün atıyorum çorba pişince tekrar çıkartıyorum içinden siz dilerseniz onları da doğrayıp kullanabilirsiniz).
  3. Sonra 3 su bardağı et suyu 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım.
  4. Terbiyesi için bir kasede un yoğurt ve limonu çırparak açtım, kaynayan sebzelerin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekledim.
  5. Hazır olan terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyip hızlıca karıştırdım.
  6. Krema karabiber ve tuzunu ekleyip, sebzeler pişince ocaktan aldım.
  7. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip, çorbamı hazırladım.
  8. Servis yaparken tereyağını kırmızı toz biberle yakabilirsiniz. (ben zeytinyağı kullandım)denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder