12 Aralık 2020 Cumartesi

Tantuni (Jülyen) Tarifi

 

Tantuni (Jülyen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram dana eti
  • Sıvı yağ
  • 1 bardak soğuk su
  • 2 kuru soğan
  • Büyük domates
  • Sumak
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Limon

Tantuni (Jülyen) Tarifi Yapılışı

Merhabalar çok doyurucu bir lezzetle geldim.

  1. Öncelikle soğanı maydanozla. Birlikte, domatesi de ayrı bir kesme tahtasında ezme şeklinde hazırlıyoruz. Soğan ve maydanoza sumak serpiyoruz. şimdi ete gecelim.
  2. Etlerimizi yarım cm. İncelikte julyen doğruyoruz.
  3. Tavaya koyuyoruz ara ara karıştırarak kapağı kapalı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
  4. Bu işlemden sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Tuzuda ekleyelim etlerin kuruduğunu gördükçe 2 yemek kaşığı kadar soğuk su ekliyoruz.
  6.  Bu işlemi 1 bardak su bitene kadar yapıyoruz.
  7. Etler piştikten sonra ekmeği yüzüstü tavaya ete yatırıyoruz ekmeğin etin yağını alması için tabağa alıp tekrar kaşıkla et ekliyoruz.
  8. Üstünde soğan karışımını ve domatesi koyup.
  9. Isıracağımız yere limon sıka sıka afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder