Tantuni (Jülyen) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram dana eti
- Sıvı yağ
- 1 bardak soğuk su
- 2 kuru soğan
- Büyük domates
- Sumak
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Maydanoz
- Limon
Tantuni (Jülyen) Tarifi Yapılışı
Merhabalar çok doyurucu bir lezzetle geldim.
- Öncelikle soğanı maydanozla. Birlikte, domatesi de ayrı bir kesme tahtasında ezme şeklinde hazırlıyoruz. Soğan ve maydanoza sumak serpiyoruz. şimdi ete gecelim.
- Etlerimizi yarım cm. İncelikte julyen doğruyoruz.
- Tavaya koyuyoruz ara ara karıştırarak kapağı kapalı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
- Bu işlemden sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzuda ekleyelim etlerin kuruduğunu gördükçe 2 yemek kaşığı kadar soğuk su ekliyoruz.
- Bu işlemi 1 bardak su bitene kadar yapıyoruz.
- Etler piştikten sonra ekmeği yüzüstü tavaya ete yatırıyoruz ekmeğin etin yağını alması için tabağa alıp tekrar kaşıkla et ekliyoruz.
- Üstünde soğan karışımını ve domatesi koyup.
- Isıracağımız yere limon sıka sıka afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder