Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr tel kadayıf
- 2 su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Şerbeti için
- 4 su bardağı bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetini için şeker ve su kaynasın indirmeye yakın içerisine limonu damlatıp soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı ve yağları güzelce harmanlayalım.
- Kadayıfı 2 ye bölüp yarısını içi güzelce yağlanmış tepsiye eşit şekilde basalım.
- Arasına cevizi serpip üzerine kalan kadayıfı da basalım.
- 180c de kontrollü sekilde pişirelim.
- Kızarınca altını üstüne çevirip üstüne gelen yeride pişirelim.
- Kadayıf fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika sonra şerbeti döktüm. Kıtır kıtır olsun diye. Biz çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder