12 Aralık 2020 Cumartesi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr tel kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetini için şeker ve su kaynasın indirmeye yakın içerisine limonu damlatıp soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı ve yağları güzelce harmanlayalım.
  3. Kadayıfı 2 ye bölüp yarısını içi güzelce yağlanmış tepsiye eşit şekilde basalım.
  4. Arasına cevizi serpip üzerine kalan kadayıfı da basalım.
  5. 180c de kontrollü sekilde pişirelim.
  6. Kızarınca altını üstüne çevirip üstüne gelen yeride pişirelim.
  7. Kadayıf fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika sonra şerbeti döktüm. Kıtır kıtır olsun diye. Biz çok beğendik deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder