Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 2 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tane soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri ocağa alıp haşlayalım.
- Haşladıktan sonra soyup isterseniz dilimleyelim isterseniz patates edeceğiyle ezelim.
- Yağımızı tencereye alalım kısık ateşte biberleri kavuralım daha sonra tencereye sarımsakları koyalım daha sonra soğanları koyalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
- 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
- Sonrasında tüm baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
- En son olarak ezmiş olduğumuz patatesleri tencereye koyalım yine aynı şekilde karıştıralım.
- Bu şekilde 3-4 dakika kavurup ocağın altını kapatalım.
- Tabağa aldıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder