17 Aralık 2020 Perşembe

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi

 

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Tereyağlı Sarımsaklı Patates Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri ocağa alıp haşlayalım.
  2. Haşladıktan sonra soyup isterseniz dilimleyelim isterseniz patates edeceğiyle ezelim.
  3. Yağımızı tencereye alalım kısık ateşte biberleri kavuralım daha sonra tencereye sarımsakları koyalım daha sonra soğanları koyalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
  5. Sonrasında tüm baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
  6. En son olarak ezmiş olduğumuz patatesleri tencereye koyalım yine aynı şekilde karıştıralım.
  7. Bu şekilde 3-4 dakika kavurup ocağın altını kapatalım.
  8. Tabağa aldıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder