Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
İç Harç
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- bir tutam tarçın
- 2 tatlı kaşığı nane
- 4 su bardağı pirinç
- 2, 5 su bardağı su
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam şeker
- Salamura üzüm yaprağı veya 5-10 dakika kaynatılmış sade üzüm yaprağı
Pişirmek İçin
- 1 miktar tuz
- 1 miktar zeytinyağı
- Sarmayı geçmeyecek miktar su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Üzüm yaprakları suda bekletilir ve fazla tuzu atılması sağlanır.
- Küp küp doğradığımız soğanı zeytin yağı koyulan tencerede pembeleşene kadar kavrulur.
- Pembeleşen soğanın üzerine salça eklenerek karıştırılır ardından yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır.
- Tarçın nane tuz ve bir tutam şeker eklenerek üzerine su dökülüp kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
- Yaprakların damarlı yüzeyi size bakacak şekilde koyulur ve sarmaya başlanır sarılan sarmalar boş tencereye dizilir 2. Sıra 1. Sıraya göre ters dizilmelidir.
- Üzerine tabak kapatılarak sarmayı geçmeyecek miktar su zeytinyağı ve tuz(isteğe göre) dökülür 30 dakika pişirilir.
- İsteğe göre limonla servis edilir.
♡Afiyet olsun♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder