13 Aralık 2020 Pazar

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç Harç

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • bir tutam tarçın
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2, 5 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker
  • Salamura üzüm yaprağı veya 5-10 dakika kaynatılmış sade üzüm yaprağı

Pişirmek İçin

  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar zeytinyağı
  • Sarmayı geçmeyecek miktar su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Üzüm yaprakları suda bekletilir ve fazla tuzu atılması sağlanır.
  2. Küp küp doğradığımız soğanı zeytin yağı koyulan tencerede pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Pembeleşen soğanın üzerine salça eklenerek karıştırılır ardından yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır.
  4. Tarçın nane tuz ve bir tutam şeker eklenerek üzerine su dökülüp kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
  5. Yaprakların damarlı yüzeyi size bakacak şekilde koyulur ve sarmaya başlanır sarılan sarmalar boş tencereye dizilir 2. Sıra 1. Sıraya göre ters dizilmelidir.
  6. Üzerine tabak kapatılarak sarmayı geçmeyecek miktar su zeytinyağı ve tuz(isteğe göre) dökülür 30 dakika pişirilir.
  7. İsteğe göre limonla servis edilir.

♡Afiyet olsun♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder