Bal Parmak Tatlısı Tarifi

 

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapın)

Ortası için;

  • Çiğ badem

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım.
  • İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar karıştıralım.
  • Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp düz zeminde rulo şeklinde açalım. Rulonun uçlarını birleştirerek resimdeki gibi damla şekli verip irmiğe bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Orta kısımlarına bademleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp ocağa alalım. Ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz toplamda 15 dakika kaynasın.
  • Tatlılarımız piştikten sonra fırından çıkararak ılımaya bırakalım.
  • Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra üzerine şerbetimizi gezdirelim. Bu aşamada tatlılar lık şerbetiniz sıcak olsun.
  • Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirdiğimiz tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder