Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapın)
Ortası için;
- Çiğ badem
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım.
- İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar karıştıralım.
- Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp düz zeminde rulo şeklinde açalım. Rulonun uçlarını birleştirerek resimdeki gibi damla şekli verip irmiğe bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Orta kısımlarına bademleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp ocağa alalım. Ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz toplamda 15 dakika kaynasın.
- Tatlılarımız piştikten sonra fırından çıkararak ılımaya bırakalım.
- Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra üzerine şerbetimizi gezdirelim. Bu aşamada tatlılar lık şerbetiniz sıcak olsun.
- Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirdiğimiz tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder