Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane havuç
- 2 adet kabak
- Yarım paket kuskus
- 1 kase kornişon
- 1 konserve mısır
- Sarımsaklı yoğurt ( ben 1 diş kullandım )
- Tuz, yağ
- Taze ya da kurutulmuş dereotu
Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuskusları haşlayalım ve soğumaya alalım.
- Havuçları rendeliyoruz ( ben julyen doğradım ) ve kabağı minik küp küp doğrayıp hazır edelim. Tencereye yağ koyup pişene kadar kavuralım.
- Havuç ve kabağı soğumaya alalım.
- Soğuduktan sonra havuç rendesiyle karıştırıyoruz.
- Kornişonları da küçük küçük doğruyoruz ve bunu da havuçlu kuskusa karıştırıyoruz.
- Mısırları ekleyelim.
- Kurutulmuş ya da taze dereotunu katın arzuya göre.
- Sarımsaklı yoğurt yapıp ( yoğurtun kıvamını siz ayarlayın ) salata mezesine karıştırıyoruz.
- Bol yoğurt isterseniz daha fazla yoğurt ekleyin.
- Tuzunu da ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Üstünü servis yaparken süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder