22 Şubat 2021 Pazartesi

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 2 adet kabak
  • Yarım paket kuskus
  • 1 kase kornişon
  • 1 konserve mısır
  • Sarımsaklı yoğurt ( ben 1 diş kullandım )
  • Tuz, yağ
  • Taze ya da kurutulmuş dereotu

    Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Kuskus Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuskusları haşlayalım ve soğumaya alalım.
  • Havuçları rendeliyoruz ( ben julyen doğradım ) ve kabağı minik küp küp doğrayıp hazır edelim. Tencereye yağ koyup pişene kadar kavuralım.
  • Havuç ve kabağı soğumaya alalım.
  • Soğuduktan sonra havuç rendesiyle karıştırıyoruz.
  • Kornişonları da küçük küçük doğruyoruz ve bunu da havuçlu kuskusa karıştırıyoruz.
  • Mısırları ekleyelim.
  • Kurutulmuş ya da taze dereotunu katın arzuya göre.
  • Sarımsaklı yoğurt yapıp ( yoğurtun kıvamını siz ayarlayın ) salata mezesine karıştırıyoruz.
  • Bol yoğurt isterseniz daha fazla yoğurt ekleyin.
  • Tuzunu da ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • Üstünü servis yaparken süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder